Το σύστημα ανακύκλωσης της Epic στην πολυκατοικία 40 ορόφων, έχει κατασκευαστεί για να ανακυκλώνει 28.000 λίτρα νερού την ημέρα


 

Το Epic OneWater Brew, από την Epic Cleantec και την Devil’s Canyon Brewing Company, είναι φτιαγμένο από γκρίζο νερό που ανακυκλώνεται από ντους, πλυντήρια και νιπτήρες μπάνιου σε μια πολυκατοικία 40 ορόφων στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η Epic διαθέτει επιτόπου εξοπλισμό για τη συλλογή, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση νερού, όχι όμως για κατανάλωση.

Δεν θα βρείτε την εν λόγω μπύρα στην αγορά σύντομα. Η Epic ανέφερε πως πρόκειται για «προϊόν επίδειξης» και πως στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τους ανθρώπους να μιλήσουν για τις δυνατότητες ανακύκλωσης νερού και οι τρέχοντες εμπορικοί κανονισμοί για το ανακυκλωμένο πόσιμο νερό είναι αυστηροί.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό που θα ήταν ένα ελκυστικό εργαλείο για να μιλήσουμε με τους ανθρώπους, να τους ενθουσιάσουμε, αλλά και να αναδείξουμε τις αναξιοποίητες δυνατότητες της επαναχρησιμοποίησης του νερού», δήλωσε ο Aaron Tartakovsky, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Cleantec.

Αλλά τι γεύση θα είχε πραγματικά μια μπύρα από τα λύματα μιας γιγάντιας πολυκατοικίας; Αρθρογράφος του Guardian δοκίμασε την μπύρα και την χαρακτήρισε «ευχάριστη» ενώ δεν ένιωσε κάποια γεύση πλυντηρίου ή βρώμικου νερού νιπτήρα. Αν μου την σερβίρουν, -όπως είπε σε ένα μπαρ-, δεν θα μαντέψω ποτέ από πού προήλθε…

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ