Αναπροσαρμογή στις παροχές του ΕΟΠΥΥ για οδοντιατρικές υπηρεσίες και αιμοκάθαρση με τον προϋπολογισμό να παραμένει ίδιος


 

Ο προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες περίθαλψης που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του παραμένει ο ίδιος σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο επανέρχεται η παροχή των οδοντιατρικών υπηρεσιών, μετά τη διακοπή τους στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ενισχυμένος τομέας στον φετινό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ είναι και αυτός της αιμοκάθαρσης, όπου ενισχύεται με 6,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον καινούριο κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2021, όπως εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τις ιδιωτικές κλινικές προβλέπονται 272,5 εκατ. ευρώ από 279 εκατ. πέρυσι, μείωση στα νοσήλεια στα 179 εκατ. από 185 εκατ. ευρώ, αύξηση των ειδικών επεμβάσεων στα 41 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. και μείωση στις ακτινοθεραπείες στα 23 εκατ. ευρώ από 24 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Μειωμένος είναι ο προϋπολογισμός και για τα κέντρα αποκατάστασης, τα διαγνωστικά κέντρα, τις φυσικοθεραπείες, τις ιατρικές υπηρεσίες και το υγειονομικό υλικό. Ελάχιστα μειωμένη θα είναι επίσης και η περίθαλψη που αφορά οπτικά, συσκευές οξυγόνου, ορθοπεδικά, ακουστικά, κοχλιακά εμφυτεύματα, προθέσεις κλπ.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ