Ο καφές, εκτός από απόλαυση είναι για εκατομμύρια ανθρώπων το απαραίτητο ξεκίνημα της ημέρας τους


 

Η Λούσι Ζαμπορόφσκα, μια γιατρός από το Κάρντιφ της Ουαλίας, αποφάσισε να διερευνήσει την μόλυνση που παράγεται στο περιβάλλον για να πιεί κανείς μια κούπα από τον αγαπημένο του καφέ και δημιούργησε μια πλατφόρμα στην οποία μπορεί κάποιος να διαπιστώσει το αποτύπωμα του καφέ του στο περιβάλλον…

Ο εσπρέσο είναι σύμφωνα με την πλατφόρμα ο πιο φιλικός στο περιβάλλον καφές αφού καταναλώνεται σε πολύ μικρά ποτήρια και παράλληλα δεν απαιτείται η χρήση γάλατος.

Η πλατφόρμα εκτός από τον υπολογισμό της μόλυνσης δίνει στους χρήστες συμβουλές για να επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον όταν καταναλώνουν καφέ όπως για παράδειγμα, να πίνουν καφέ σε επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια. Οι πιο πρόσφατες μελέτες και εκτιμήσεις σχετικά με την κατανάλωση καφέ δείχνουν ότι μέχρι το 2050 η ζήτηση θα έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με σήμερα άρα η ανάπτυξη φιλικότερων στο περιβάλλον μεθόδων παραγωγής και κατανάλωσης είναι απολύτως απαραίτητες.

Η πλατφόρμα υπολογίζει την περιβαλλοντική επίπτωση που υπάρχει ανάλογα με το είδος του καφέ και τις διαδικασίες καλλιέργειας για την παραγωγή του. Συνυπολογίζει επίσης την παραγωγή του γάλατος το οποίο απαιτείται αλλά και την επίπτωση στο περιβάλλον από τα πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα του καφέ.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα εδώ και υπολογίστε το οικολογικό αποτύπωμα  του καφέ σας.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ