Αίτηση στο δικαστήριο ώστε να αλλάξει το φύλο που αναγράφεται στην ταυτότητά του κατέθεσε το 18χρονο παιδί του Έλον Μασκ. Επιπλέον επιθυμεί να αλλάξει όνομα και επίθετο δηλώνοντας ότι πλέον δεν επιθυμεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον πατέρα του


 

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ξαβιέ Μασκ υπέβαλε τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις 18 Απριλίου στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας, επιλέγοντας το όνομα «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον» ως το όνομα που θα χρησιμοποιεί στο εξής.

Η τρανς 18χρονη κόρη του Μασκ, εξήγησε στα έγγραφα ότι επιθυμεί να αλλάξει το επίθετό της, παίρνοντας εκείνο της μητέρας της, καθώς δεν ζει πια με τον πατέρα της και δεν θέλει να έχει την παραμικρή σχέση με τον ίδιο.

Η Βίβιαν Τζένα Γουίλσον είναι ένα από τα παιδιά που απέκτησε ο Elon Musk κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Καναδή συγγραφέα Τζαστίν Γουίλσον. To ζευγάρι χώρισε το 2008.

Παραμένει ασαφές εάν η απόφαση να απαρνηθεί το επώνυμο Μασκ σημαίνει ότι η 18χρονη Βίβιαν Τζένα αποποιείται και τα δικαιώματά της στην τεράστια περιουσία του μεγιστάνα της τεχνολογίας.

Στο παρελθόν, ο Έλον Μασκ, έχει εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τη χρήση προτιμώμενων αντωνυμιών για τρανς και non binary άτομα, με δύο tweets του, που έγραφαν: «Υποστηρίζω απόλυτα τους τρανς, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός εφιάλτης» και «Οι αντωνυμίες είναι χάλια»…

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ