Ο πίνακας κατάταξης παρέχει στους φοιτητές παγκοσμίως, ένα μοναδικό εργαλείο για να συγκρίνουν τις επιδόσεις των πανεπιστημίων σε σχέση με τις προοπτικές εύρεσης εργασίας


 

Στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο κατατάσσει και φέτος ο οργανισμός Quacquarelli Symonds (QS) το πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ειδικό μάλιστα πίνακα κατάταξης των πανεπιστημίων με βάση την δυνατότητα απασχόλησης των αποφοίτων και τη φήμη τους στην αγορά εργασίας.

Στον νέο πίνακα κατάταξης συγκεντρώθηκαν στοιχεία για 786 Πανεπιστήμια , από τα οποία ύστερα από αξιολόγηση προέκυψε ο πίνακας με τα 550 σημαντικότερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως με βάση την δυνατότητα απασχόλησης των αποφοίτων.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών για το έτος 2021-2022 βρέθηκε στις θέσεις 301-500. Στο συγκεκριμένο πίνακα κατάταξης βρίσκονται ακόμα τρία ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 201-250, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 301-500 και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας επίσης στις θέσεις 301-500.

Στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα στην 1η θέση του πίνακα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, στην 2η θέση το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ ενώ την τρίτη θέση έχει το Πανεπιστήμιο UCLA.

Στο top 10 βρίσκεται μόνο ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, αυτό της Οξφόρδης από το Ηνωμένο Βασίλειο (7η θέση). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ από την Αυστραλία (στην 4η θέση), το κινέζικο Πανεπιστήμιο Tsinghua (6η θέση), το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης από την Αυστραλία στην 8η θέση, και το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ στην 10η θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν δύο Πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στην 5η θέση και το Πανεπιστήμιο Κόρνελ στην 9η θέση. Στο φετινό πίνακα κατάταξης περιλαμβάνονται πανεπιστήμια από 78 χώρες. Από τα πανεπιστήμια που παρουσιάζονται στην εν λόγω κατάταξη 90 είναι από τις ΗΠΑ, 54 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 22 από την Κίνα, 25 από την Ωκεανία και 9 από την Αφρική.

Η βαθμολογία κάθε ιδρύματος προκύπτει από πέντε προσεκτικά επιλεγμένους δείκτες, οι οποίοι είναι οι εξής:

  •  Φήμη στους Εργοδότες – 30%
  • Αποτελέσματα από τους Απόφοιτους  – 25%
  • Συνεργασίες εργοδοτών με Τμήματα  – 25%
  • Σύνδεση Εργοδοτών με τους Φοιτητές  – 10%
  • Ποσοστό Απασχόλησης Αποφοίτων  – 10%

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ