Στον αέρα βρίσκεται η παραγωγή τηλεοπτικών σειρών & διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών που έλαβαν έγκριση από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας


 

Σύμφωνα με τον ΣΑΠΟΕ, όπως καταγγέλλει σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή», μέχρι και σήμερα πλήθος παραγωγών δεν έχει πληρωθεί με το προβλεπόμενο από τις αποφάσεις οικονομικό αντάλλαγμα που προβλέπει ο ν. 4487/2017 του Λευτέρη Κρέτσου, όπως τροποποιήθηκε από τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η συνολική οφειλή υπερβαίνει τα 36 εκατ. ευρώ για ελληνικές παραγωγές και ξένες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα. Αρχικά ο νόμος προέβλεπε την έγκριση των παραγωγών σειρών και ταινιών από το ΕΚΟΜΕ με διπλό έλεγχο επί των παραστατικών και στη συνέχεια την ανάρτηση των αποφάσεων στο διαδίκτυο και την προώθηση για πληρωμή των δικαιούχων εταιρειών στο υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές στον νόμο από τον Κυριάκο Πιερρακάκη προβλέπεται τροποποίηση της ΚΥΑ 7651/ΕΞ 2021/22-3-2021 με την ΚΥΑ 19292 ΕΞ 2022 (64 σελίδων) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την καταβολή των πληρωμών. Το καθεστώς αυτό ξενίζει τις εταιρείες του εξωτερικού που έχουν συνηθίσει στην έγκαιρη καταβολή των οικονομικών ανταλλαγμάτων και δεν αντιλαμβάνονται γιατί θα πρέπει να περιμένουν τις αποφάσεις του υπουργού σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Επιπλέον, η καθυστέρηση αυτή παράγει αρνητική εικόνα για τη χώρα αναφορικά με τα κίνητρα του ν. 4487/2017 για την προσέλκυση επενδύσεων στον χώρο του θεάματος.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ