Μυθική πρόταση από Ντουμπάι με 150.000.000 ευρώ. Ποιες οι απαιτήσεις και η FIBA…


 

Νέα δεδομένα στο ενδεχόμενο εισόδου του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην «Mundo Deportivo» στα γραφεία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχει φτάσει μία πρόταση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ ως χορηγία για τα επόμενα έξι χρόνια.

Το εν λόγω ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο από τις χορηγίες που έχει συνάψει τη φετινή σεζόν η Ευρωλίγκα και οι απαιτήσεις που υπάρχουν από το Ντουμπάι είναι συγκεκριμένες. Η πρώτη αφορά την παρουσία ομάδας από την πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ευρωλίγκα με wild card από τη σεζόν 2024-’25 αλλά και τη διοργάνωση δύο Fianl Four, το πρώτο το 2025 και το δεύτερο το 2029.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί σχεδόν άμεσα προς συζήτηση στα συμβούλια των μετόχων της Ευρωλίγκας. Σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει δεκτή η χορηγία από το Ντουμπάι, τότε θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για την αύξηση των ομάδων της Ευρώπης που θα μετέχουν στη διοργάνωση, ενώ απαραίτητη είναι και η συμφωνία με τη FIBA, όσον αφορά στο πρόγραμμα, τη στιγμή που υπάρχει η σκέψη για την ένωση του Eurocup με το Basketball Champions League.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ