Η επαφή ήταν συναινετική, σύμφωνα με τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος


 

Δύο τρόφιμες της μοναδικής γυναικείας φυλακής του Νιου Τζέρσεϊ, έμειναν έγκυες μετά από σεξουαλική επαφή με τρανς συγκρατούμενη ή συγκρατούμενες, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε ότι το σeξ ήταν συναινετικό και στις δύο περιπτώσεις. Δεν είναι σαφές εάν οι δύο κρατουέμενες είχαν ερωτική επαφή με ένα ή δύο ξεχωριστά διεμφυλικά άτομα. Άγνωστο παραμένει επίσης το στάδιο της εγκυμοσύνης των δύο γυναικών και το αν τελικά σχεδιάζουν να φέρουν εις πέρας την κύηση. Οι συνθήκες πάντως κάτω από τις οποίες προέκυψαν οι δύο εγκυμοσύνες διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Η φυλακή Edna Mahan, στεγάζει 27 διεμφυλικές κρατούμενες, σε σύνολο 800 γυναικών τροφίμων. To σωφρονιστικό κατάστημα ξεκίνησε να δέχεται διεμφυλικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, την περασμένη χρονιά.

Η συγκεκριμένη αλλαγή στην πολιτική της φυλακής προέκυψε ως αποτέλεσμα εξωδικαστικού συμβιβασμού μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της μια διεμφυλική γυναίκα και η οργάνωση American Civil Liberties Union (ACLU) του Νιου Τζέρσεϊ,. Η μήνυση κατατέθηκε το 2019, από μια τρανς γυναίκα που είπε ότι αναγκάστηκε να ζήσει σε ανδρικές φυλακές για ενάμιση χρόνο. Μεταξύ των αλλαγών που τέθηκαν σε ισχύ μετά τον συμβιβασμό των δύο πλευρών ήταν η επιλογή του τόπου έκτισης της ποινής ενός ατόμου βάσει του φύλου με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται και όχι εκείνου που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.

Η Jeanne LoCicero, διευθύντρια του νομικού τμήματος της ACLU, υπερασπίστηκε τη συγκεκριμένη πολιτική, λέγοντας ότι διασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων των τρανς τροφίμων. «Συνάδει με την ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων που βρίσκεται σε ισχύ στο Νιου Τζέρσι για να αποτρέπει την παρενόχληση βάσει της ταυτότητας φύλου» είπε.

Στη φυλακή Edna Mahan μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους διεμφυλικές γυναίκες που δεν έχουν αλλάξει χειρουργικά το φύλο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021, δύο κρατούμενες στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα είχαν καταθέσει μήνυση ζητώντας την ανάκληση της προαναφερόμενης πολιτικής για την ταυτότητα φύλου, ισχυριζόμενες ότι είχαν δεχθεί παρενόχληση από τρανς κρατούμενες. Οι καταγγέλουσες είχαν επίσης ισχυριστεί ότι διεμφυλικές τρόφιμες είχαν σεξουαλική επαφή με cιsgender άτομα εντός φυλακής.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ