Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρότερο πλανήτη


 

Η μέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η κλιματική και η περιβαλλοντική κρίση καθιστούν επιτακτική την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά και την άμεση λήψη μέτρων, καθώς μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη παραμένει ανεπηρέαστο οικολογικά, με υγιείς πληθυσμούς χλωρίδας και πανίδας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γης, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει την φιλική προς το περιβάλλον πολιτική του «Σχεδίου Ελλάδα 2.0».

«Με το Σχέδιο “Ελλάδα 2.0” αγκαλιάζουμε το Περιβάλλον: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Απολιγνιτοποίηση. Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης 165.000 στρεμμάτων. Σπίτια οικολογικά και οικονομικά. Ηλεκτροκίνηση παντού» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει: «Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης».

Σήμερα, η Ημέρα της Γης έχει φτάσει σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις και στους συνανθρώπους τους υπενθυμίζοντας πως η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία, είναι μάχη αφενός υπέρ του μέλλοντος της Γης αφετέρου υπέρ της επιβίωσης των επόμενων γενεών. 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ