Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, επιστρέφει στις 8 με 17 Απριλίου στην Καλαμάτα και σε 11 ακόμη πόλεις της Πελοποννήσου


 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συμπαραγωγές αλλά και “Ντοκιμαντέρ για όλους”!

Το ραντεβού δίνεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας (Αριστομένους 33) και σε άλλες 11 πόλεις, από τις 8 έως τις 17 Απριλίου. Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι: η Πάτρα, η Αμαλιάδα, το Άργος, η Τρίπολη, το Ναύπλιο, η Σπάρτη, τα Φιλιατρά, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, η Ακράτα και η Δημητσάνα.

Το πρόγραμμα προβολών του Ξυλοκάστρου, περιλαμβάνει 9 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, από την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Κίνα και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εκ των οποίων τα 6 από την κυρίως ζώνη του Φεστιβάλ Πελοποννήσου, και δύο από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδα Natalie Halla, επίσημης προσκεκλημένης στη φετινή διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Πρόγραμμα Προβολών στο Δημοτικό Θέατρο Άγγελος Σικελιανός:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Χουάν» (Juan) της Louise Heem (Γαλλία, 2020)
19:30 «Οδόφραγμα» (Barricade) του David Klammer (Γερμανία, 2021)
21:00 «Πατέρας» (Father) του Deng Wei (Κίνα, 2021)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Τα παιδιά του Δάσους» (Children of the Forest) της Natalie Halla(Αυστρία, 2015) Αφιέρωμα στη Natalie Halla
19:30 «Επιστροφή στη Γη» (Back to Earth) των Ακη Κερσανίδη – Χρύσας Τζελέπη (Ελλάδα, 2021)
20:30 «80.00 Σνίτσελ» (80,000 Schnitzel) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Ένα καινούργιο Μπρόντγουεϊ» (Some New Broadway) του Denis Bojic (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2021)
19:30 «Ο εφιάλτης των Σαμάνων» (The Shaman’s nightmare) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021) Αφιέρωμα στη Natalie Halla
21:00 «Ακριβή συντήρηση – Έργα και Ημέρες του Ντάνι Κάραβαν» (High Maintenance-The Life and Work of Dani Karavan) των Barak Heymann &Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020).

Η είσοδος στις προβολές και τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι – όπως πάντα- ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης και με τις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19.

Μάθετε περισσότερα: www.peloponnisosdocfestival.com/el/

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ