Στην βρετανική πρωτεύουσα δύο κόκκινα λεωφορεία – από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της – έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα. Επιστρατεύονται καλύπτοντας έτσι την έλλειψη που παρουσιάζεται στο βρετανικό σύστημα υγείας μέσα στην πανδημία.

Τα λεωφορεία μπορούν να μεταφέρουν έως και τέσσερις ασθενείς, καθώς αφαιρέθηκαν όλες οι θέσεις επιβατών απ’ αυτά και έχουν εξοπλιστεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, από αναπνευστήρες έως φιάλες οξυγόνου και μόνιτορ.

Το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό που θα τα στελεχώσει ανήκει στο τακτικό προσωπικό μονάδων εντατικής θεραπείας του ΕΣΥ ωστόσο οι οδηγοί είναι οδηγοί λεωφορείων που είχαν ειδική εκπαίδευση και έχουν εμβολιαστεί ώστε να μην κινδυνεύουν να νοσήσουν.

Λονδίνο: Εμβολιασμός και μελέτη – σοκ

Έως τώρα έχουν εμβoλιαστεί 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή 2,64 εκατομμύρια περισσότεροι από την τελευταία εβδομάδα, πραγματοποιώντας 200 εμβολιασμούς το λεπτό.

Εξήντα πέντε νέα κέντρα εμβολιασμού έχουν ανοίξει στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και ενός τζαμιού στο Μπέρμινγχαμ.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι ο ανισομερής εμβολιασμός ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, καθώς αρκετοί άνω των 80 ετών ακόμη περιμένουν να εμβολιαστούν.

Εν τω μεταξύ, μελέτη του «Imperial College» δείχνει ότι το τρίτο lockdown της Αγγλίας δεν λειτουργεί. Η μελέτη μαζικής δοκιμής REACT-1 υπολόγισε ότι το 1,58% του πληθυσμού της Αγγλίας είχε ήδη κορονοϊό τις πρώτες 10 ημέρες του lockdown και προκάλεσε φόβους ότι οι ισχύοντες περιορισμοί δεν είναι αρκετά σκληροί για τον περιορισμό των μολύνσεων.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ