Ο Οίκος Dior με μια λιτή ανακοίνωσή του, ενημέρωσε το διεθνές κοινό του, ότι στις 17 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στην Αθήνα η ειδική συλλογή Croisière 2022


 

Στελέχη του οίκου Dior επισκέπτονται αυτές τις ημέρες αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, όπως την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναός του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Ναό του Δία στην Νεμέα. Το αίτημά τους θα εξεταστεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», για να επιλεγεί ο τόπος παρουσίασης του ντεφιλέ..

Η λιτή ανακοίνωση ανέφερε: «Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022»

Η κολεξιόν Croisière 2022 του Dior τιμά, επίσης, την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Ο διεθνής οίκος μόδας χρησιμοποιεί την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και την παραδοσιακή τεχνική ως έμπνευση για τις νέες σειρές αξεσουάρ της σχεδιάστριας Μαρία Γκράτσια Κιούρι, που δίνει έμφαση στην ανάδειξη των τοπικών τεχνιτών.

Ο οίκος Dior, σε συνεργασία με τη Νηματουργία του Μουσείου Μπενάκη, προετοιμάζει μια ειδική σειρά αξεσουάρ με στοιχεία υφαντικής με αργαλειό, με επίκεντρο τα παραδοσιακά ελληνικά ναυτικά καπέλα.

Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού, υποστηρίζει πως δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα ενώ «εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Η ανακοίνωση:

Από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ ανακοινώνεται ότι στελέχη του οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Συγκεκριμένα, την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα.

Άλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στελέχη του οίκου έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα και την Αθήνα. Σημειώνεται, ότι στην ανακοίνωση του γαλλικού οίκου για την παρουσίαση της επόμενης συλλογής, γίνεται αναφορά στην Αθήνα, ως τόπος παρουσίασης της συλλογής και όχι σε συγκεκριμένο τόπο.

Eδώ έρχονται τα ερωτηματικά σχετικά με την τσιμεντόστρωση στον βράχο της Ακρόπολης, που θεωρητικά έγινε για τη διευκόλυνση πρόσβασης των ΑμΕΑ στο μνημείο… αλλά ενδεχομένως να εξυπηρετούνται μέσω αυτής και … εμπορικές δραστηριότητες, όπως μια πιθανολογούμενη πασαρέλα του οίκου Dior…

Σε αναμονή εξελίξεων.. 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ