Ο Δημήτρης Λιγνάδης περιέγραψε τη σημερινή ημέρα για αυτόν ως ημέρα λύτρωσης μετά από ενάμιση χρόνο στη φυλακή για να ακουστεί η δική του εκδοχή απέναντι στις καταγγελίες των τεσσάρων μηνυτών για υποθέσεις βιασμού


 

 

Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αρνείται το σύνολο των κατηγοριών που τον οδήγησαν στο εδώλιο.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είναι βιαστής, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, και μίλησε για ένα κράμα διαφόρων ομάδων που ενώθηκαν μεταξύ τους με διαφορετικά κίνητρα, ενώ δεν παρέλειψε να προσδώσει στην εμπλοκή του και πολιτικά κίνητρα. Παράλληλα μίλησε για το κίνημα του #metoo  κάτω από την ομπρέλα του οποίου  μπήκαν οι καταγγέλλοντες για να εμφανιστούν ως θύματα βιασμού.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι σε τόσο σοβαρό κίνημα στο «βρήκαν στέγη τα ξερά και τα χλωρά » και κάποιοι «για να γίνουν ήρωες εντάχθηκαν εκεί». Ο κατηγορούμενος τόνισε πως έφθασε ενώπιον των δικαστών από την συνάντηση πολλών επιθυμιών, από ένα «σύμπλεγμα ομάδων και συνιστωσών προσώπων», που δημιούργησαν το «προϊόν- βιαστής» το οποίο προσφέρθηκε προς πολιτική εκμετάλλευση.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ