Καθώς το θρήσκευμα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, μπορεί να προκύψει η ανάγκη για διαγραφή του θρησκεύματος μας, όπως αυτό καταγράφηκε κατά την γέννησή μας


 

 

Δεν είναι καθόλου σπάνια περίπτωση το θρήσκευμα που καταγράφεται στο ληξιαρχείο συχνά να μην αντιστοιχεί στις πραγματικές μας πεποιθήσεις καθώς για την πλειοψηφία των πολιτών η ένταξη σε κάποιο θρήσκευμα πραγματοποιήθηκε όταν ήταν ανήλικοι και δεν ήταν σε θέση να επιλέξουν συνειδητά.

Εάν έχετε επιλέξει κάποιο άλλο θρήσκευμα στην πορεία της ζωής σας ή αν έχετε επιλέξει να δηλώσετε άθεοι, μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599 και η ταυτότητά σας, αρκούν. Πηγαίνοντας αυτοπροσώπως στο ληξιαρχείο όπου έχει δηλωθεί το θρήσκευμά, συνήθως πρόκειται για το ίδιο ληξιαρχείο που δηλώθηκε η γέννηση, δηλώνουμε ότι μεταβλήθηκε το θρήσκευμα μας, και ότι δεν επιθυμούμε να δηλώσουμε τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις.

Αν δεν μπορούμε να πάμε αυτοπροσώπως, η δήλωση γίνεται μέσω εκπροσώπου στον οποίο παραχωρούμε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο για το σκοπό αυτό, ενώ σε περίπτωση διαγραφής θρησκεύματος ανηλίκου, τη δήλωση υποβάλλουν οι ασκούντες την γονική μέριμνα, συνήθως πρόκειται για τους δύο γονείς.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ