Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κος. Βαγγέλης Καρατζάς μας μίλησε για την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ανήκω» που έχει ως στόχο και αντικείμενο την βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία ενηλίκων και παιδιών, χωρίς διακρίσεις, δίνοντας έμφαση ταυτόχρονα στις λεγόμενες αόρατες αναπηρίες.


 

Μέσω δράσεων αλλά και συνεργασιών με φορείς, οργανισμούς, άτομα και ομάδες που έχουν πρώτιστο στόχο την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Απέχοντας από συντεχνιακά, μικροπολιτικά, οικονομικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις, το έργο του «Ανήκω» ξεκινά από τις κοινές ανάγκες και την αλληλεγγύη αλλά και για την δημιουργία και ενίσχυση δομών. Ως γονιός παιδιού με αναπηρία αλλά και ως εκπρόσωπος και διαχειριστής της ΑΜΚΕ «Ανήκω», ο κύριος Καρατζάς μας αποκάλυψε μια ακόμη σημαντική εξέλιξη, το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για την δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης με βάση την Κόρινθο.

Ο ίδιος μας εξήγησε πως πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο που αφενός θα εξυπηρετήσει χωρίς οικονομική επιβάρυνση τους ενδιαφερόμενους, παιδιά και ενήλικες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αφετέρου θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής των οικογενειών ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Όσοι θέλουν να ανταποκριθούν μπορούν να απευθύνονται στον κο. Καρατζά ώστε με την σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση να έχουμε σύντομα θετικές εξελίξεις. Η δημιουργία ΚΔΑΠ στην Κόρινθο είναι επιτακτική, θα εξυπηρετήσει άτομα με αναπηρία ενήλικες και παιδιά και θα ανακουφίσει τις οικογένειές τους. Η αναπηρία δεν είναι ασθένεια και θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι δομές εξυπηρετούν την ενσωμάτωση των ατόμων στην κοινωνία αλλά και την ανάπτυξη της παιδείας της κοινωνίας ευρύτερα, ώστε να εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις και να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό την διαφορετικότητα.

Για στήριξη, συμμετοχή ή δήλωση ενδιαφέροντος
Βαγγέλης Καρατζάς
ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Κορίνθου 
τηλ: 6971768137

Eπιμέλεια: Άννα Ευθυμιάδου
video footage-edit: SzisidiS


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ