<<Σας καλώ και πάλι να μείνουμε ενωμένοι και να απαντήσουμε με ωριμότητα σ’ αυτό που μας ζητά η ίδια η ζωή: Να προστατευτούμε εμείς και οι αγαπημένοι μας. >>


 

Αυτό που προσπαθούσε να αποφύγει η κυβέρνηση, δηλαδή ένα «σκληρό» lockdown σαν αυτό του περασμένου Μαρτίου στην Αττική, είναι πλέον γεγονός. Την ανακοίνωση έκανε ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος που απηύθυνε το απόγευμα της Τρίτης.

Η κυβέρνηση, ήθελε οπωσδήποτε να αποφύγει ένα «σκληρό» lockdown στην Αττική, ωστόσο, οι αριθμοί ήταν αμείλικτοι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Αττική έχει πιάσει επίπεδα συναγερμού από την πανδημία, ενώ μοιάζει να βρίσκεται στο κατώφλι ενός τρίτου, ακόμα σφοδρότερου κύματος του φονικού ιού. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρουσίασε αριθμούς που τρόμαξαν την κυβέρνηση και έφεραν τα νέα αυστηρότερα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο πρωθυπουργός, από την Πέμπτη στις 06:00 τίθεται σε ισχύ το αυστηρό lockdown, το οποίο θα διαρκέσει –τουλάχιστον– μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

«Από μεθαύριο Πέμπτη λοιπόν και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ