Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου


 

Έντεκα ημέρες πριν τις εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης θα κληθούν στο αυστηρό και στενό πλαίσιο που αποφασίστηκε, να απευθυνθούν στους πολίτες, να περάσουν τα μηνύματά τους και να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση, αποφεύγοντας λάθη που μπορεί να στοιχίσουν.

Είναι το 1ο debate για τον πρωθυπουργό, το 3ο για τον Αλέξη Τσίπρα, το 1ο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 2ο για τον Δημήτρη Κουτσούμπα και το 1ο για τους κ.κ. Βελόπουλο και Βαρουφάκη.

Οι έξι δημοσιογράφοι που επελέγησαν για να απευθύνουν τα ερωτήματά τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης, καθώς το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό.

Στο debate θα συζητηθούν 7 θεματικές ενότητες ( Οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση / Εξωτερική πολιτική & Άμυνα / Κράτος – θεσμοί – διαφάνεια / Υγεία – Παιδεία – κοινωνικό κράτος / Περιβάλλον & ενέργεια / Νέα γενιά / Ελεύθερη τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών ) ενώ η διάρκειά του θα είναι τρεις ώρες. Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα ως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Στην τρίωρη τηλεοπτική αναμέτρηση θα υπάρξουν απαντήσεις για τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων, τα οποία έχουν προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης, η τραγωδία των Τεμπών και τα αίτια της, η ακρίβεια, τα θέματα ασφάλειας, οι παρακολουθήσεις και το κράτους δικαίου.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ