Οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γνωρίζουμε ανθρώπους και η καραντίνα δείχνει πως οι χρήστες των εφαρμογών αυτών αυξήθηκε…


 

Ανεξάρτητα από την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την χώρα προέλευσης, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών συχνότερα από ποτέ  προκειμένου να κάνουν νέους φίλους και να βρουν σύντροφο ή παρέα…

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες μολονότι υπάρχουν πραγματικοί και σοβαροί κίνδυνοι για αυτήν τη νέα κουλτούρα εύρεσης συντροφιάς στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Kaspersky, στην εποχή της αυτό-απομόνωσης και των περιορισμών, οι χρήστες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία τους και την ασφάλεια τους όταν βγαίνουν ραντεβού, ενώ το 42% επιλέγει να συναντηθεί προσωπικά μόνο με κάποιον που έχει αντισώματα ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας

  • Το 79% κατάφερε να αναβαθμίσει τα κοινωνικά μέσα σε εφαρμογές γνωριμιών.
  • Το 48% των ατόμων χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών για να «συναντήσουν νέα άτομα» καθιστώντας τις γνωριμίες,  τον πιο δημοφιλή λόγο χρήσης σχετικών εφαρμογών.
  • Το 15% των χρηστών εφαρμογών γνωριμιών, έχουν εξαπατηθεί με κάποιο τρόπο.
  • Το 64% των χρηστών ένιωσαν ότι ο αλγόριθμος κατανοεί τις προτιμήσεις τους.
  • Το 39% των ανθρώπων πιστεύουν ότι είναι απάνθρωπο να βαθμολογείται από έναν αλγόριθμο.
  • Το 42% των ανθρώπων είχε ραντεβού μόνο με άτομα που είχαν εμβολιαστεί ή είχαν αντισώματα κορονοϊού.

Οι εφαρμογές γνωριμιών δεν είναι μόνο για βραχυπρόθεσμες σχέσεις.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών αναζητούν μια σημαντική σταθερή σχέση.

Στην πραγματικότητα, πίσω από τη «συνάντηση με νέα άτομα», ο δεύτερος πιο δημοφιλής λόγος που οι χρήστες χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών, είναι για να βρουν μια μακροχρόνια σχέση (41%). Ωστόσο, μόνο το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα κατάφερε μέχρι στιγμής. Έτσι, παρόλο που είναι ένας δημοφιλής στόχος για τους χρήστες, εξακολουθεί να είναι το πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

Δείτε την ολοκληρωμένη έρευνα εδώ.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ