“Η διώρυγα του Ισθμού”, διεκδικεί μια θέση στα καλύτερα projects Ρομποτικής της Μεσογείου


 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο ώστε να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Ο Διαγωνισμός  απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Η φετινή δοκιμασία έχει ως βασικό στόχο τη σύνδεση της αφηρημένης επιστημονικής γνώσης  με την καθημερινότητα των μαθητών/τριών και την επισήμανση της σπουδαιότητας του ρόλου των αρχών της μηχανικής στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Σημαντική είναι επίσης η κατανόηση της ιστορικής πορείας διαμόρφωσης αυτού του τρόπου ζωής και της σημαντικής θέσης που κατέχει σε αυτή τη διαδικασία η εφεύρεση των απλών μηχανών.

Η ομάδα Ρομποτικής #cyberkids του Δημοτικού Σχολείου Βέλου, προκρίθηκε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Πελοποννήσου που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στην Καλαμάτα, για τον τελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο τέλος του μήνα!
Το έργο τους, “Η διώρυγα του Ισθμού”, διεκδικεί μια θέση στα καλύτερα projects Ρομποτικής της Μεσογείου.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς!

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ