Η ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα του Ηνωμένου Βασιλείου, έδωσε την πρώτη έγκριση στο χάπι της Merck κατά του κορονοϊού, ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί ως σημαντικό νέο εργαλείο στη μάχη ενάντια στην πανδημία


 

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Merck δήλωσε ότι της χορήγηθηκε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio, για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.

Πρόκειται για μια θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 σε άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Εν αντιθέσει με τις βρετανικές αρχές, οι ρυθμιστικές αρχές σε Αμερική και Ευρώπη αξιολογούν ακόμα το φάρμακο της Merck, για το οποίο ωστόσο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Στην πρώτη αντίδρασή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Merck χαρακτήρισε την αδειοδότηση του molnupiravir ως ένα σημαντικό επίτευγμα για την εταιρεία.

«Πιστοί στην αποστολή μας να σώσουμε ζωές, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με αυστηρότητα και ταχείς ρυθμούς ώστε το molnupiravir να μπορεί να διατεθεί σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα» είπε.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας καλωσόρισαν την ανάπτυξη του φαρμάκου για τη θεραπεία της Covid-19 που μπορεί να χορηγηθεί στο σπίτι εντός πέντε ημερών από τη μόλυνση με τον ιό. Ωστόσο, το εν λόγω αντιικό χάπι δεν αποτελεί την τέλεια θεραπεία, δεδομένου ότι «προσέφερε» μόνο 50% μείωση νοσηλειών και θανάτων και θα πρέπει να ληφθεί αρκετά σύντομα προκειμένου να είναι αποτελεσματικό.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ