Πάσχα με χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και για φέτος


 

Με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να παραμένει αρνητική όσον αφορά την πορεία της νόσου Covid-19, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι και –σύμφωνα με πληροφορίες– εισηγήθηκε να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, τουλάχιστον μέχρι την Πρωτομαγιά.

Αυτό σημαίνει ότι και το φετινό Πάσχα θα το γιορτάσουμε υπό τη σκιά της πανδημίας, με χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιζητά άρση των περιορισμών, όσο κατευθυνόμαστε προς το καλοκαίρι, στοχεύοντας στην τουριστική περίοδο.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται καθημερινά υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων Covid-19, ενώ δεν υποχωρεί ούτε ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, ούτε οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα κινείται και ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης της σταδιακής κατάργησης όλων των μέτρων. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, από τις 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ