Η αγαπημένη κιθάρα του τραγουδιστή των Nirvana καθώς και μια του Ερικ Κλάπτον με εξατομικευμένη ψυχεδελική διακόσμηση πωλήθηκαν σε δημοπρασία


 

Η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Kurt Cobain στην τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος Nirvana (1993-1994) πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions έναντι 1,5 εκατ. δολαρίων. Η κιθάρα ήταν άθικτη, εν αντιθέσει με πολλές κιθάρες που έσπασε επί σκηνής ο θρύλος της εναλλακτικής ροκ μουσικής ωστόσο μια εξ αυτών, μια Fender Stratocaster που είχε σπάσει ο διάσημος μουσικός, πουλήθηκε για 595.000 δολάρια σε δημοπρασία που έγινε στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης τον Μάιο.

Ο οίκος Julien’s Auctions πούλησε επίσης μια κιθάρα του Eric Clapton στην τιμή του 1,3 εκατ. δολαρίων. Αποκαλούμενη «The Fool», αυτή η κιθάρα Gibson SG συνδέθηκε έντονα με την εποχή του Clapton στο συγκρότημα Cream.

Η εξατομικευμένη ψυχεδελική διακόσμησή της, έκανε τη συγκεκριμένη κιθάρα, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του «Summer of Love»  του κινήματος αντικουλτούρας του 1967.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ