Οφείλουμε να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή και να τα καθαρίζουμε τακτικά και επιμελώς


 

Γιατί η  καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά…

-Τα μαξιλάρια ύπνου και το πάπλωμα, σύμφωνα με μελέτες μπορεί να “φιλοξενούν” έως και 20.000 ακάρεα σκόνης σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό, μαζί με βακτήρια και σπόρια μυκήτων! Τα παπλώματα, οι κουβέρτες, τα μαξιλάρια και το ανώστρωμα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο. Αυτό περιορίζει τις συνθήκες που τα ευνοούν, προσφέροντας έτσι έναν πραγματικά υγιεινό ύπνο.

βούρτσα των μαλλιών είναι απαραίτητη και την χρησιμοποιούμε καθημερινά. Το θέμα είναι ότι μαζεύει μαλλιά και χνούδια. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές παραμελούμε το καθάρισμα της, ωστόσο αφαιρώντας τις τρίχες, μπορούμε εύκολα με ζεστό νερό και σαμπουάν να την επαναφέρουμε στην αρχική της κατάσταση.

-Το ποτηράκι της οδοντόβουρτσάς μαζεύει πολλά περισσότερα μικρόβια από όσα νομίζεις… Δεν ξεχνάμε να το καθαρίζουμε κάθε φορά που καθαρίζουμε το μπάνιο ή και τακτικότερα, απολυμαίνοντας το και ξεπλένοντας το καλά!

κουρτίνα του μπάνιου, πριν αντικατασταθεί, μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων σας μαζί με δύο πετσέτες μπάνιου σε ελαφρύ πρόγραμμα στους 30 βαθμούς.

-Το πατάκι του μπάνιου, κρύβει στις ίνες του μικρόβια και μούχλα, επικίνδυνα για την υγεία μας. Αυτό οφείλεται στο ότι εγκλωβίζεται μέσα του υγρασία από τα νερά μετά το ντους. Η καλύτερη απολύμανση είναι το συχνό πλύσιμο στο πλυντήριο.

-Τα σιφόνια, εντός σπιτιού αλλά και στα μπαλκόνια, θα πρέπει ιδανικά να καθαρίζονται μια φορά τον μήνα.

-Τα πόμολα των ντουλαπιών και τα χερούλια κάθε πόρτας του σπιτιού, πρέπει να απολυμαίνονται τακτικά, ειδικότερα εκείνα του μπάνιου και της κουζίνας.

-Το κινητό και σταθερό τηλέφωνο, το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης όπως και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, θέλουν καθημερινά καθάρισμα, ειδικά αν οι συσκευές χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους. Δεν ξεχνάμε τα ακουστικά μας!!!

-Το τιμόνι του αυτοκινήτου και ο λεβιές των ταχυτήτων, θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά καθώς συγκεντρώνουν μικρόβια από τα χέρια του οδηγού.

-Οι πιστωτικές κάρτες, το πορτοφόλι και οι τσάντες, συγκεντρώνουν επίσης τεράστιο αριθμό μικροβίων και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον καθαρισμό τους.

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ