Η αποτοξίνωση είναι μια συνεχής διαδικασία που το σώμα εκτελεί φυσικά. Το 75% της απενεργοποίησης των τοξινών στον οργανισμό διενεργείται στο συκώτι και το υπόλοιπο 25% στο έντερο


 

Τα εορταστικά γεύματα των τελευταίων ημερών έχουν ήδη δημιουργήσει στους περισσότερους αίσθημα κορεσμού. Οι συγκεντρώσεις με την οικογένεια και τους φίλους μας, περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών, ζάχαρης και αλκοόλ, κατάσταση που σύντομα επιφέρει φουσκώματα και πρηξίματα.

Καθώς έχουμε μπροστά μας αρκετές ακόμα κοινωνικές εκδηλώσεις, μπορούμε για τις επόμενες ημέρες να αποφύγουμε το κόκκινο κρέας, τα πλούσια σε λιπαρά τυριά και αλλαντικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και την κατανάλωση αλατιού, αλκοόλ και γλυκών.

Λαχανικά, όσπρια, ψάρι, φρούτα και ξηροί καρποί, ροφήματα βοτάνων καθώς και άφθονο νερό θα βοηθήσουν άμεσα να νιώσουμε καλύτερα και να στηρίξουμε το γαστρεντερικό μας σύστημα ώστε να δουλέψει καλύτερα.

Τα ροφήματα χαμομηλιού, μέντας και ginger και η προσθήκη λεμονιού ενισχύουν τη λειτουργία του ήπατος ενώ παράλληλα ανακουφίζουν από το στρες και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Ο Ιπποκράτης τόνιζε συνεχώς πως το έντερο είναι ο βασιλιάς όλων των οργάνων του σώματος και ότι όλες οι ασθένειες μας προέρχονται από αυτό.

Για αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικότερα σε περιόδους όπως αυτές των εορτών, να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας και τις ανάγκες του και να του παρέχουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ