Ο Τσαρλς Μπουκόβσκι ήταν o άνθρωπος που μίλησε για την ζωή έξω από τα δόντια. Ένας ιδιόρρυθμος φιλόσοφος της ζωής, που την έζησε με τον δικό του τρόπο και μας διδάσκει μέσα από κείμενα, διηγήματα & ιστορίες, πολλές μεγάλες αλήθειες


 

1. «Δεν είχα ποτέ φίλους στο σχολείο. Δεν ήθελα κιόλας. Ένιωθα καλύτερα μόνος μου. Καθόμουν σε ένα παγκάκι βλέποντας τους άλλους να παίζουν και μου φαινόντουσαν ηλίθιοι».

2. «Αν έχεις την ικανότητα να αγαπάς, αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου».

3. «Ξέρω τα ελαττώματά μου πολύ καλά για να ζητήσω να με αγαπήσουν»  

4. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο απλά πιστεύω ότι μπορούμε να μην τον κάνουμε χειρότερο.»

5. «Η φιλοδοξία μου μένει ανάπηρη εξαιτίας της τεμπελιάς μου» 

6. «Βασικά αυτοί είναι οι λόγοι που ξεκίνησα να γράφω: για να σώσω το τομάρι μου, για να σώσω το τομάρι μου από την τρελή αυτή κοινωνία, από τους δρόμους, από τον ίδιο μου τον εαυτό».

7. «Η ομορφιά δεν είναι τίποτα, δεν μένει. Δεν ξέρεις πόσο τυχερός είσαι να είσαι άσχημος, γιατί αν αρέσεις στους ανθρώπους ξέρεις ότι είναι για κάτι άλλο».

8. «Μην σηκωθείς ποτέ από το κρεβάτι πριν πάει μεσημέρι». 

9. «Ένας διανοούμενος λέει ένα απλό πράγμα με δύσκολο τρόπο. Ένας καλλιτέχνης λέει ένα δύσκολο πράγμα με απλό τρόπο».


 

Ο Χένρι Τσαρλς Μπουκόβσκι γεννήθηκε στις  16 Αυγούστου του 1920 στο Άντερναχ της Γερμανίας, ήταν ποιητής και συγγραφέας, που έζησε κυρίως στο Λος Άντζελες. Έγραψε περισσότερα από 50 βιβλία, καθώς και πολλά μικρότερα κομμάτια, και έχει αναγνωριστεί ως πολύ σημαντικός συγγραφέας για το είδος του (Βρώμικος ρεαλισμός), ενώ συχνά αναφέρεται από πολλούς συγγραφείς και ποιητές ως μεγάλη επιρροή.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ