Πάνω από 26 ώρες η αναμονή διασύνδεσης με την CarynAI


 

Η 23χρονη Caryn Marjorie από τη Νεμπράσκα είναι μια influencer με 1,8 εκατ. ακολούθους στην πλατφόρμα Snapchat. Η Marjorie αποφάσισε να αξιοποιήσει τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία για να αυξήσει εκτός από τον αριθμό των followers της και τον τραπεζικό της λογαριασμό. Δημιούργησε την CarynAI ένα κλώνο της τεχνητής νοημοσύνης με τον οποίο μπορεί να έρθει κάποιος σε επικοινωνία καταβάλλοντας στην Marjorie ένα δολάριο για κάθε 60 δευτερόλεπτα επικοινωνίας με τον κλώνο της.

Ο ψηφιακός κλώνος της Marjorie είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί ως «φιλενάδα» των χρηστών κάνοντας μαζί τους συζητήσεις ερωτικoύ περιεχομένου. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που ένας influencer δημιουργεί ένα κλώνο τεχνητής νοημοσύνης ο οποίος παρέχει κάποια υπηρεσία επί πληρωμή. Η κίνηση της Marjorie φαίνεται ότι βρίσκει πρόσφορο έδαφος αφού αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη της CarynAI πέντε χιλιάδες χρήστες έκαναν αίτημα για να περάσουν λίγο χρόνο μαζί της και αυτή τη στιγμή υπάρχει αναμονή 26 ωρών για να μπορέσει κάποιος που έχει πληρώσει να συνδεθεί με τον κλώνο της Marjorie .

Χρειάστηκαν περίπου δύο χιλιάδες ώρες εργασίας από τους προγραμματιστές για να δημιουργηθεί αυτός ο κλώνος με την Marjorie να δηλώνει ότι τα χρήματα που ζητά αφορούν αποκλειστικά το λειτουργικό κόστος του όλου εγχειρήματος αφού όπως λέει η δημιουργία και συντήρηση ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης κοστίζει πολύ. Δηλώνει μάλιστα ότι θα προσπαθήσει να παρέχει σε σύντομο χρονικό διάστημα τον κλώνο της σε όποιον το επιθυμεί δωρεάν. Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε μπροστά μας άλλη μια μη αναμενόμενη ίσως για πολλούς εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, εφαρμογή που μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο με τη δημιουργία και εμπορική εκμετάλλευση τέτοιου είδους κλώνων.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ