Δραματική έκκληση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προς τις ευρωπαϊκές χώρες, να ακυρώσουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις


 

Με τη μετάλλαξη Όμικρον σχεδόν κυρίαρχη στην Ευρώπη, τέσσερις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλο και περισσότερες χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Η μια χώρα μετά την άλλη -και η χώρα μας μεταξύ αυτών- ανακοινώνουν πιο αυστηρά μέτρα για την εορταστική περίοδο λόγω αυξημένης κινητικότητας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει δραματική έκκληση για καθυστέρηση ή και ακύρωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων καθώς, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα.

“Ακυρώστε όλες τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις”

Δραματική έκκληση απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, όπου σε πρόσφατες δηλώσεις του χαρακτήρισε “προτιμότερο να ακυρώσουμε μια εκδήλωση από το ακυρώσουμε μια ζωή”.

“Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί να ακυρώσουμε ή να καθυστερήσουμε εκδηλώσεις. Αλλά το να ακυρώσουμε μια εκδήλωση είναι καλύτερο από το ακυρώσουμε μια ζωή”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βρετανία: “Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα”

Η Βρετανία είναι μεταξύ των χωρών στις οποίες παρατηρείται τεράστια εξάπλωση της Όμικρον. Μέχρι και την Κυριακή (19/12) είχαν επιβεβαιωθεί συνολικά πάνω από 37.000 κρούσματα της εν λόγω παραλλαγής, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την ανησυχία και τις σκέψεις για περαιτέρω μέτρα.

Light Lockdown” στην Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να ενταθούν οι περιορισμοί στις συναθροίσεις ή ακόμη και να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Ταυτόχρονα, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ σήμανε συναγερμό, αναβαθμίζοντας το επίπεδο κινδύνου για τον πληθυσμό σε «πολύ υψηλό» – ειδικά για τους ανεμβολίαστους. Αντίστοιχα, «υψηλός» θεωρείται ο κίνδυνος για όσους έχουν κάνει δύο εμβόλια ή έχουν νοσήσει, ενώ χαρακτηρίζεται «μέτριος» για όσους έχουν λάβει ενισχυτική δόση.

Το Ινστιτούτο προειδοποιεί ακόμη για μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και για ταχεία υπερφόρτωση του συστήματος Υγείας.

Περιορισμοί στην Ιταλία

Περιοριστικά μέτρα για την εορταστική περίοδο ετοιμάζει και η γειτονική Ιταλία. “Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση για να συζητήσουμε όλα τα πιθανά μέτρα εν όψει των Χριστουγέννων. Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα ακόμα“, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ