Με αφορμή την επέτειο γέννησης και θανάτου του ποιητή, το Ίδρυμα Ωνάση συνεργάζεται με δύο σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες για να δώσει νέα πνοή στα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη


 

158 από τη γέννηση και 88 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή, το Ίδρυμα Ωνάση καλεί τον νέο Έλληνα ράπερ Saske , να απαγγείλει τέσσερα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη.  Παράλληλα, ο διεθνώς αναγνωρισμένος animator, Ανδρέας Καραουλάνης συνοδεύει τις απαγγελίες με εικόνα και μουσική, ολοκληρώνοντας την οπτικοακουστική εμπειρία.

Ο Ανδρέας Καραουλάνης, με ειδίκευση στη δημιουργία animation και στην υλοποίηση καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων οπτικοακουστικής τεχνολογίας, καθηγητής οπτικών εφέ και καλλιτεχνικού βίντεο, με έργα του να έχουν εκτεθεί σε μουσεία στις ΗΠΑ, το Λονδίνο, τη Μόσχα, το Παρίσι, καθώς και σε γκαλερί σε όλη την Ευρώπη, δημιουργεί τέσσερα animated videos collage.

Τα ποιήματα «Θυμήσου, Σώμα…», «Τα Παράθυρα», «Η Πόλις» και «Απ’ τες Εννιά —» ,  έρχονται για να δώσουν νέα οπτική στο έργο του Καβάφη, με οδηγό τη φωνή του Έλληνα ράπερ Saske.

Tα videos θα είναι διαθέσιμα από την Πέμπτη, 29 Απριλίου,  στο Onassis Channel και στο www.onassis.org.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ