Ο γεννημένος στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας το 1970 ο Ρενό ήταν βραβευμένος εικονολήπτης, καθώς είχε διακριθεί με τα βραβεία «Peabody» και «DuPont»


 

 

 

Ο 51χρονος Αμερικανός έπεσε νεκρός την ώρα του ρεπορτάζ στο Ιρπίν της Ουκρανίας. Γεννημένος στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας το 1970 ο Ρενό ήταν βραβευμένος εικονολήπτης, καθώς είχε διακριθεί με τα βραβεία «Peabody» και «DuPont», έχοντας ξοδέψει τις δύο προηγούμενες δεκαετίες της ζωής του μαζί με τον αδελφό του Κρέιγκ δημιουργώντας ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά φιλμ για κορυφαίες πλατφόρμες και τηλεοπτικά δίκτυα όπως: HBO, NBC, Discovery, PBS, the NYTimes και ViceNews.

Η Τζέιν Φέργκιουσον, δημοσιογράφος του PBS Newshour που ήταν εκεί κοντά όταν σκοτώθηκε ο Ρενό, έγραψε στο Twitter: «Μόλις άφησα το σημείο στην άκρη του δρόμου κοντά στο Ιρπίν, όπου το σώμα του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπρεντ Ρενό βρισκόταν κάτω από μια κουβέρτα. Οι Ουκρανοί γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν σε εκείνο το στάδιο.

Ο Μπρεντ ήταν ταλαντούχος φωτογράφος και κινηματογραφιστής, αλλά δεν ήταν σε αποστολή για τους New York Times στην Ουκρανία. Οι πρώτες αναφορές ότι εργαζόταν για τους Times κυκλοφόρησαν επειδή φορούσε ένα σήμα Τύπου των Times που είχε εκδοθεί για μια αποστολή πριν από πολλά χρόνια“. Δήλωσε Ο Clifford Levy, αναπληρωτής διευθύνων συντάκτης των New York Times.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ