Ροζ φωτίστηκαν ταυτόχρονα οι “ Ομπρέλες” του Γιώργου Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και στο Παλαιό Ψυχικό, σε μία κοινή δράση των δύο δήμων, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού τον μήνα Οκτώβριο


 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι ο δήμος, πέρα από το ισχυρό συμβολισμό της φωταγώγησης, δίνει τη δυνατότητα σε ανασφάλιστες γυναίκες να κάνουν  δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

“ Η συμβολική ροζ φωταγώγηση υπενθυμίζει στις γυναίκες τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης διάγνωσης”, τόνισε, από την πλευρά του ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης. “Χαιρόμαστε που η συμπρωτεύουσα συνδέθηκε τόσο στενά με το ίδιο έργο της εισόδου στο δικό μας προάστιο και από κοινού στέλνουμε το ίδιο ηχηρό μήνυμα για όλες τις γυναίκες».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, Νίκος Θεοδωρίδης, τόνισε για τη φωταγώγηση του γλυπτού “Ομπρέλες” ότι “είναι θαυμάσιο ένα έργο δημόσιας γλυπτικής σαν ζωντανός οργανισμός να συμμετέχει στα δρώμενα και στην καθημερινή ζωή μιας πόλης, να αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και να μας ενώνει σε αγώνες για κοινούς στόχους”.

photo: Δήμος Θεσσαλονίκης


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ