Ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αποθαρρύνει τις στυλιζαρισμένες φωτογραφίες


 

 

BeReal, η νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που είναι ακριβώς το αντίθετο του Instagram, αποθαρρύνει τις στυλιζαρισμένες φωτογραφίες και δεν δίνει την δυνατότητα κατασκευής μιας εξιδανικευμένης εικόνας του χρήστη, δεν προσφέρει φίλτρα, ούτε επιλογές μορφοποίησης.

Όπως εξηγεί συντάκτρια του Tech Insider που χρησιμοποίησε για κάποιο διάστημα την εφαρμογή, προσπαθώντας να κατανοήσει τον λόγο για τον οποίον γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, το εν λόγω μέσο «αντι-κοινωνικής δικτύωσης» στέλνει στους χρήστες του μία φορά την ημέρα, σε τυχαίο χρόνο, μια ειδοποίηση, δίνοντας τους δύο λεπτά για να βγάλουν μία φωτογραφία και να την αναρτήσουν στο BeReal.

Επιπλέον, η εφαρμογή ενεργοποιεί ταυτόχρονα τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω κάμερα του κινητού τηλεφώνου, δίνοντας μία πλήρη εικόνα του πού βρίσκεται ο χρήστης – και αποτρέποντας την λήψη των κλασσικών – στα social media – selfies.

Στα αρνητικά του BeReal, σύμφωνα με τη συντάκτρια του Tech Insider, είναι ο υπερβολικός… ρεαλισμός του. Πόζες με πιτζάμες, «κουνημένες» φωτογραφίες, σκοτεινά σαλόνια, βρόμικοι χώροι και ακατάστατα δωμάτια, περνούν από την οθόνη των χρηστών της εφαρμογής, σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα του εξιδανικευμένου κόσμου που προβάλλεται στο Instagram.

Σημειώνεται δε, πως σε περίπτωση που ο χρήστης δεν αναρτήσει φωτογραφία εντός της προθεσμίας των δύο λεπτών που δίνει η εφαρμογή, μπορεί να το κάνει και αργότερα, ωστόσο τότε στην φωτογραφία θα καταγραφεί και ο χρόνος που μεσολάβησε από την εμφάνιση της ειδοποίησης μέχρι την ανάρτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ