«Ο Banksy είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου, διάσημος σε όλο τον κόσμο, ένα παράδειγμα στο οποίο οι φοιτητές του UCA μπορούν να στρέψουν το βλέμμα τους», τόνισε ο αντιπρύτανης του UCA


 

Ο Βρετανός καλλιτέχνης του δρόμου Banksy θα γίνει επίτιμος καθηγητής στο University for the Creative Arts (UCA) στην περιοχή του Surrey, σύμφωνα με το BBC.

Ωστόσο, καθώς ο τίτλος είναι καθαρά συμβολικός και ο καλλιτέχνης παραμένει ανώνυμος, οι φοιτητές που ίσως ελπίζουν να παρακολουθήσουν κάποιες από τις δημιουργικές διαλέξεις του ή τα σεμινάριά του για τον πολιτικό ακτιβισμό, μάλλον θα απογοητευτούν.

Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη για τη σχολή ή το ευρύ κοινό το γεγονός ότι ένας καλλιτέχνης που έχτισε την καριέρα του μέσα από ένα πέπλο μυστικότητας θα αγνοούσε την τιμή. Παρ’ όλα αυτά, το UCA θέλησε να εμπνεύσει τους σημερινούς και μελλοντικούς φοιτητές του μέσω μιας δημιουργικής προσωπικότητας που «χρησιμοποιεί το ταλέντο του για να διαταράξει το status quo, προκαλώντας παράλληλα όλους μας να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα βασικά ζητήματα της εποχής μας: πόλεμος και ειρήνη, ανισότητα και ο ρόλος της τέχνης ως μέσο κοινωνικής έκφρασης», δήλωσε ο πρόεδρος και αντιπρύτανης του UCA Bashir Makhoul.

«Ο Banksy είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου, διάσημος σε όλο τον κόσμο, ένα παράδειγμα στο οποίο οι φοιτητές του UCA μπορούν να στρέψουν το βλέμμα τους», είπε σε δήλωσή του ο Bashir Makhoul.

Το Πανεπιστήμιο τον τιμά για τις «ανθρωπιστικές προσπάθειές του» και «την επίδραση που είχε στην παγκόσμια σκηνή των τεχνών».

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ