Οι ασκήσεις στο γραφείο θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε πόνους που επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγικότητα αλλά και τη διάθεσή μας


 

Αν η φύση της εργασίας σου είναι ως επί το πλείστον στο γραφείο ή αν η ρουτίνα σου άλλαξε λόγω τηλεργασίας, η στάση του σώματος αλλά και τα κατάλληλα έπιπλα είναι τα πρώτα που πρέπει να προσέξεις. Από εκεί και πέρα, μπορείς με λίγες απλές ασκήσεις στο γραφείο, να δεις άμεσα την διαφορά στο βάρος που νιώθεις στην πλάτη και τον αυχένα σου.

Στόχος είναι να εντάξεις στην εργασιακή καθημερινότητα τις ασκήσεις στο γραφείο, καθώς αυτά τα ολιγόλεπτα διαλείμματα εν ώρα εργασίας, θα βοηθήσουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, κάτι που επηρεάζει θετικά τη συγκέντρωση σου και θα βελτιώσουν την διάθεση, την παραγωγικότητα, την διαχείριση του χρόνου και την αντοχή σου.

Άσκηση No1

Η σειρά ασκήσεων Head Nod στοχεύουν στην αποφόρτιση και την κινητικότητα της αυχενικής μοίρας. Πρέπει να εκτελούνται με αργό ρυθμό και ακρίβεια. Αυτές οι ασκήσεις θα μειώσουν τυχόν πόνο ή πιάσιμο στην περιοχή, καθώς και το στρες που μας προκαλεί η πίεση της δουλειάς.

Ξεκινάμε με κάμψη και έκταση του αυχένα, μένοντας στο τελικό σημείο της κίνησης για 2-3 δευτερόλεπτα. (2-3 επαναλήψεις). Συνεχίζουμε με στροφές του κεφαλιού δεξιά και αριστερά, μένοντας στο τελικό σημείο της κίνησης για 2-3 δευτερόλεπτα. (2-3 επαναλήψεις). Στη συνέχεια, εκτελούμε αργούς, ελεγχόμενους και μεγάλους κύκλους του κεφαλιού, 2 φορές δεξιόστροφα και 2 φορές αριστερόστροφα.

Τέλος, πιέζουμε το πηγούνι με τον δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο του χεριού μας προς τα πίσω, και επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση 2-3 φορές, μένοντας στο τελικό σημείο της κίνησης για 2-3 δευτερόλεπτα.

 

Άσκηση Νο2:

Η άσκηση “Ρολάρισμα ώμων” βοηθάει στο να χαλαρώσουν οι ώμοι. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι απλή, απλώς θα πρέπει να προσέξεις ώστε κατά την εκτέλεσή της οι ώμοι να ρολάρουν σε μεγάλο εύρος κίνησης.

Για να γίνει σωστά, πρέπει τα χέρια μας να κρέμονται χαλαρά έξω από την καρέκλα του γραφείου. Σχηματίζουμε με τους ώμους αργούς και μεγάλους κύκλους, κινούμενοι προς τα εμπρός – πάνω – πίσω, προτάσσοντας ταυτόχρονα το στήθος μας προς τα εμπρός. (3-4 επαναλήψεις)

 

Άσκηση No3:

Η άσκηση “Περιστροφή του κορμού” βοηθάει στο να τεντωθούν οι μύες της πλάτης και να κινητοποιηθεί η μέση. Εκτέλεση σε καθιστή θέση:

  • Τα πέλματά μας βρίσκονται σταθερά στο πάτωμα και τα γόνατά μας σε ορθή γωνία
  • Τοποθετούμε το δεξί χέρι πάνω στον αριστερό μηρό
  • Εκπνέοντας, στρίβουμε το πάνω μέρος του σώματός μας προς τα αριστερά. Παραμένουμε σε αυτή τη θέση για 2-3 δευτερόλεπτα και εκτελούμε άλλη μία φορά τη στροφή του κορμού. Στην συνέχεια, επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα, αντίθετα.

 

Άσκηση  Νο4:

Τέλος, με την τελευταία άσκηση στοχεύουμε στο να απελευθερώσουμε τη συσσωρευμένη ένταση γύρω από τη σπονδυλική στήλη κάνοντας πλάγιες εκτάσεις κορμού.
Για να την εκτελέσουμε:

  • Ξεκινάμε από καθιστή θέση, ευθυγραμμίζοντας την πλάτη μας, η οποία δεν θα πρέπει να ακουμπάει στην πλάτη της καρέκλας.
  • Τεντώνουμε το δεξί μας χέρι προς το ταβάνι, με τον αγκώνα μας τεντωμένο, κάνουμε με αργό ρυθμό πλάγια κάμψη του κορμού προς τα αριστερά. Λυγίζουμε τον κορμό μέχρι το σημείο που νιώθουμε ένα πολύ απαλό τράβηγμα από τη δεξιά πλευρά και μένουμε στη θέση αυτή για 3-4 δευτερόλεπτα. (2 επαναλήψεις)
  • Εκτελούμε το ίδιο από την άλλη πλευρά (αριστερό χέρι- κάμψη προς τα δεξιά – 2 επαναλήψεις).

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ