Την υψηλότερη δυνατή παγκοσμίως αντιβακτηριδιακή προστασία, προσφέρουν σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, οι Κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που κατασκευάζει και εγκαθιστά εντός και εκτός ελληνικών συνόρων η ελληνική επιχείρηση AXIS MEDICAL


 

Αντιπροσωπευτικό έργο της AXIS MEDICAL αποτελεί η κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας που παραδόθηκε στις 24 Απριλίου 2021 στο Νοσοκομείο “ Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης. Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, υλοποιήθηκε μέσα σε μόλις 60 ημέρες με τη συμμετοχή περίπου 100 επαγγελματιών του κατασκευαστικού κλάδου.

Η AXIS MEDICAL βραβεύτηκε με βραβείο GOLD στην κατηγορία «2.6 Κινητή μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών/ Critical Incident Response Unit»  στον ετήσιο διαγωνισμό Health & safety awards που διοργανώνεται από την εταιρεία BOUSSIAS, για το έργο της στο Νοσοκομείο “ Παπανικολάου”.

Η συγκεκριμένη μονάδα που αποτελεί δωρεά της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» προς το Ελληνικό Δημόσιο φιλοξενεί συνολικά 18 κλίνες.
“ Επί της ουσίας πρόκειται για μία ΜΕΘ εκστρατείας υψηλών προδιαγραφών”, τονίζει  ο διευθύνων σύμβουλος της AXIS MEDICAL, Γιάννης Ιωαννίδης και επισημαίνει: “ Για τις ανάγκες των μονάδων αυτών η AXIS MEDICAL χρησιμοποιεί σειρά φύλλων  Lamishield HPL της Ιταλικής Abet Laminati τα οποία προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή αντιβακτηριακή προστασία, χάρη στην αντιμικροβιακή τεχνολογία της Biocote. Πρόκειται για πάνελ ειδικής διαστρωμάτωσης (HPL Panel Lamishield) η δράση των οποίων δεν βασίζεται σε προγενέστερες τεχνολογίες προσωρινής αδρανοποίησης βακτηριδίων αλλά προσφέρει την επ΄ αόριστο συνεχή καταστροφή τους και τη μη δυνατότητα αναπαραγωγής τους. Το αποτέλεσμα είναι η εξουδετέρωση του 99,9% των βακτηριδίων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22196:2011”.

Η κινητή μονάδα μπορεί να μεταφέρεται σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Η αρχιτεκτονική, όπως και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ακολουθούν προδιαγραφές που διασφαλίζουν την αποφυγή επιμολύνσεων προσφέροντας στους ασθενείς τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας και στους εργαζόμενους μια ασπίδα προστασίας της υγείας τους σε όλους τους χώρους όπου κινούνται. Καινοτομία της κινητής μονάδας αποτελεί η αυτονομία της, καθώς διαθέτει  πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για αυτόνομη αδιάλειπτη λειτουργία όλων των χώρων.

Στο μεταξύ, η κατασκευή κινητών ΜΕΘ με αντιβακτηριδιακή προστασία αποτελεί ένα τμήμα της συνολικής δραστηριότητας που αναπτύσσει η AXIS MEDICAL. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι των έργων που αναλαμβάνει αφορά στην κατασκευή χειρουργικών αιθουσών, εργαστηρίων και καθαρών χώρων εν γένει, βάσει του συστήματος GMP (Good Manufacturing Practices).

Εξειδίκευση της εταιρείας αποτελεί η κατασκευή χειρουργικών μονάδων και μονάδων εντατικής θεραπείας, χώρων ελεγχόμενης πίεσης και υγιεινής και χώρων ανάνηψης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκτός ελληνικών συνόρων η AXIS MEDICAL έχει αναλάβει τέτοια έργα σε Γερμανία,  Νορβηγία, Ρωσία, Λιβύη, Αίγυπτο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Ρουμανία, Γκάνα.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ & AXIS MEDICAL


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ