Η performance υποτίθεται ότι ήταν ένα ακόμη σχόλιο για τη σκληρή πραγματικότητα της βιομηχανίας της μόδας


 

Την τελευταία ημέρα του AW24 της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, η επίδειξη της AVAVAV στην πασαρέλα κατέληξε σε χάος, καθώς το κοινό άρχισε να πετάει σκουπίδια, περιτυλίγματα, φλούδες μπανάνας, κονσέρβες και αυγά στα μοντέλα καθώς περπατούσαν.

Η performance υποτίθεται ότι ήταν ένα ακόμη σχόλιο για τη σκληρή πραγματικότητα της βιομηχανίας της μόδας και προήλθε από το διαδικτυακό μίσος που έχει δεχτεί η Σουηδέζα σχεδιάστρια Beate Karlsson από τα trolls, από τότε που ίδρυσε το brands της το 2019. Ένα ατελείωτο scroll down αρνητικών σχολίων στο Instagram που αφορούσαν το πρόσωπό της «κοσμούσαν» τις δύο οθόνες που πλαισίωναν την πασαρέλα.

Η AVAVAV έχει γίνει γνωστή για μια εξαιρετικά αφαιρετική προσέγγιση στη μόδα, με την Karlssen να έχει παρουσιάσει στο παρελθόν μια συλλογή που διαλυόταν καθώς τα μοντέλα περπατούσαν, μια άλλη που τα μοντέλα έπεφταν με εσκεμμένες τούμπες επί της πασαρέλας και μόλις την περασμένη σεζόν να παρουσιάζει μια ακατάστατη ημιτελή πρόταση.

Πασαρέλα ή performance, κάθε μία από τις συλλογές της, έχει καταφέρει να ξεσηκώσει ένα τεράστιο κομμάτι του διαδικτύου. «Αυτό δεν είναι μόδα», δηλώνουν οι χρήστες των social media με αμέτρητα σχόλια, κάποια από τα οποία ίσως ενέπνευσαν την ιδέα της φετινής σεζόν με την πιο κυριολεκτική της έννοια καθώς έγραφαν «Ναι, αυτό είναι σκουπίδι».

Στο διαδίκτυο μετά την επίδειξη, η άποψη της Karlsson ταξίδεψε ακόμη περισσότερο, καθώς οι άνθρωποι στο Instagram την επέκριναν για τη μεταχείριση των μοντέλων.

Στα παρασκήνια, ωστόσο, αρκετοί από τους ηθοποιούς που πέταξαν σκουπίδια ως κομμάτι του κοινού, είπαν ότι ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια του casting για το τι θα συνέβαινε στη διάρκεια της επίδειξης και συμφώνησαν πρόθυμα να συμμετάσχουν.

Μέχρι το τέλος της παράστασης, η πασαρέλα ήταν εντελώς καλυμμένη με σκουπίδια, ενώ οι εμφανίσεις των μοντέλων ήταν γεμάτες με λεκέδες από τομάτες, μουστάρδα και ωμά αυγά.

Η Karlsson, είπε ότι η παρουσίαση ήταν «κατά κάποιο τρόπο εμπνευσμένη από τον Μεσαίωνα, όταν οι άνθρωποι πετούσαν σάπιες ντομάτες σε παραστάσεις που δεν τους άρεσαν».

 

 

Πηγή : in.gr

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ