Παραμένει στην Ελλάδα ο αριστούχος πρόσφυγας μαθητής Σαϊντού Καμαρά αφού το αίτημά του έγινε δεκτό από την Αρχή Προσφύγων για την απόδοση ασύλου


 

 

Ο αριστούχος πρόσφυγας μαθητής από τη Γουϊνέα που κινδύνευε με απέλαση μετά την ενηλικίωσή του θα παραμείνει στην Ελλάδα, αφού η Αρχή Προσφύγων έδωσε έγκριση προκειμένου να του χορηγηθεί άσυλο. Η συμμετοχή του μαθητή, στη φετινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του, είχε προκαλέσει συγκίνηση σε όλη τη χώρα.

Το κύμα συμπαράστασης για την παραμονή του αριστούχου Σαϊντού Καμαρά πήρε τεράστιες διαστάσεις στην παρέλαση της 25η Μαρτίου. Η εν λόγω απόφαση δεν προκαλεί ικανοποίηση μόνο στον ίδιο και στους συμμαθητές του, αλλά σε χιλιάδες πολίτες που εξ αρχής στάθηκαν δίπλα του.

Όπως είχε αναφέρει η Νίκη Κεραμέως σε σχετική ανάρτησή της: «Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον μαθητή και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης.

«Ελπίζω να κάνεις την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα σου» είχε πει ο πρωθυπουργός στον μαθητή.

Ο μαθητής είχε συναντήσει και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα», είχε τονίσει με ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ