Η 7η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κ. που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8\3 και που ολοκληρώθηκε ειρηνικά στην Ομόνοια, υπό την διακριτική παρουσία των οργάνων της τάξεως, είναι μια ακόμη απόδειξη πως τις περισσότερες φορές η “σπίθα” που ανάβει το φυτίλι των εκάστοτε επεισοδίων μόνο τυχαία δεν είναι.


 

Μετά από τις απίστευτες εικόνες ωμής και αναίτιας βίας από τους αστυνομικούς στην πλατεία Νέας Σμύρνης η διοίκηση της ΕΛΑΣ γνώριζε πως στην προγραμματισμένη χθεσινή 8/3 συγκέντρωση στο Σύνταγμα όλα τα μάτια και οι φωτογραφικοί φακοί θα ήταν στραμμένα επάνω της. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο με την καλή διάθεση της αστυνομικού να διευκολύνει τόσο το έργο των reporters όσο και την ομαλή διεξαγωγή της πορείας.

Η πορεία ήταν πράγματι μια ειρηνική διαμαρτυρία με τον τεράστιο όγκο των διαδηλωτών να ακολουθεί την διαδρομή Σύνταγμα-Ομόνοια με υποδειγματική πειθαρχία και την αστυνομία να αρκείται διακριτικά στα καθήκοντα της επίβλεψης αλλά και της οριοθέτησης για την διευκόλυνση της όποιας κυκλοφορίας λόγω συνθηκών.

Μπορεί τα νέα περιστατικά υπερβολικής αστυνομοκρατίας να μην έλειψαν, μιας και Αμπελόκηποι και Θεσσαλονίκη χόρεψαν και πάλι σε ρυθμούς Χρυσοχοΐδη, πάντως η υποδειγματική συνθήκη που βιώσαμε στην εν λόγω συγκέντρωση είναι μια ακόμη απόδειξη πως οι εικόνες καταστολής και οδομαχιών των οποίων σχεδόν σε κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας γινόμαστε δέκτες, μόνο τυχαίες δεν είναι. Είναι μια απόδειξη πως οι “άνωθεν κατά το δοκούν εντολές” ρίχνουν τόνους νερού στον μύλο της βίας και της αναταραχής, αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον όπως είναι φυσικό οι κινήσεις και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών μιας και διανύουμε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

επιμέλεια – photos: SzisidiS

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ