Σε ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το food pass όπως έγινε γνωστό.


 

Αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι υποβολές αιτήσεων για τους δικαιούχους του food pass, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.

Η διαδικασία θα είναι παρόμοια με αυτήν για την απόκτηση του fuel pass. «Θα εισέλθει κανείς σε μία πλατφόρμα του gov.gr, αυτό θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, και θα είναι μία διαδικασία η οποία θα κάνει κάθε πολίτης. Μετά την αίτησή του θα γίνονται όλα αυτόματα, όπως με το fuel pass. Δεν θα χρειαστεί να υποβάλει κάποια δικαιολογητικά θα φροντίσουμε να «τραβήξουμε» εμείς τα απαραίτητα στοιχεία», είπε αρχικά.

Σχετικά με την πίστωση του ποσού, όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου.

Άυλη κάρτα – Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Για τις κατηγορίες της κάρτας αγορών ο κ. Αναγνωστόπουλος διευκρίνισε: «Ο πολίτης θα επιλέξει εάν θα πάρει την επιδότηση σε μία άυλη κάρτα, η οποία αποθηκεύεται στο κινητό του, ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Εμείς προφανώς προτείνουμε την μέθοδο της άυλης κάρτας, να έχει κάποιος μαζί του το κινητό του τηλέφωνο με την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών και να τη χρησιμοποιήσει βάζοντάς το στο POS του καταστήματος λιανικού εμπορίου τροφίμων. Κάθε μήνα θα μπαίνουν χρήματα μέσα, εφόσον είναι 6μηνη κάρτα».

Οι δικαιούχοι – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού.

Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Οι δυνητικοί ωφελούμενοι περιλαμβάνουν περί τα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (εκ των 4,1 εκατομμυρίων νοικοκυριών), με περίπου 8,5 εκατομμύρια μέλη. Το συνολικό κόστος του μέτρου για του έξι μήνες εκτιμάται σε 650 εκατ. ευρώ.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ