Συνέντευξη στον Just Radio 96.4 και στην εκπομπή της Τζένης Σουκαρά, Cafe Society, παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (20\4) ο ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία / The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LΙΒΕ) του Ε/Κ, Κώστας Αρβανίτης.


 

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, καθώς και το ΚΕΘΕΑ.

“Το Βέλγιο είχε χτυπηθεί πολύ στην πρώτη φάση της πανδημίας, τώρα η χώρα έχει πια οργανωθεί. Τα ΜΜΜ εδώ είναι οργανωμένα, δεν είχαν συνωστισμό ούτε πριν ούτε τώρα”, ανέφερε σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, φέρνοντας το παράδειγμα του Βελγίου όπου και ζει.

“Ασφάλεια δεν είναι το ξύλο από τα ΜΑΤ, είναι να νιώθουν οι άνθρωποι ασφάλεια στις γειτονιές τους και στο σπίτι τους”, ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο για την αστυνομική καταστολή.

 

“Όλων των ανθρώπων η ψυχική υγεία είναι πιεσμένη με την πανδημία. Χτες συζητήσαμε στη LIBE Committee Press για την ψυχική υγεία των προσφύγων στις δομές των νησιών”, τόνισε αναφορικά με το προσφυγικό, συνδέοντας το και με την πανδημία.

Σε ό,τι αφορά τα προσφυγόπουλα ο κ. Αρβανίτης ανέφερε “Χωρίς διαδικασίες ένταξης των παιδιών, καταρχήν, μέσα στις δομές, δημιουργούμε μια κατάσταση που θα τη βρούμε αύριο μπροστά μας. Χρειάζεται προσοχή και ένταξη” και συνέχισε “Το νέο Σύμφωνο που φέρνει ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Θα δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης με εγκλωβισμένους στη χώρα μας. Λύση είναι η άμεση και δίκαιη μετεγκατάσταση”.

Τέλος και σχετικά με το ΚΕΘΕΑ “Στους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης άλλαξαν το εκλεγμένο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ με ένα δοτό. Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε κάτι τέτοιο. Τώρα ολοκληρώνουν το πραξικόπημα και αλλάζουν τον θεραπευτικό χαρακτήρα του. Δεν είναι δικό μας, του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΕΘΕΑ. Όλα τα κόμματα το υπερασπίζονται και αντιδρούν στο πραξικόπημα που επιχειρείται. Ο κ. Μητσοτάκης έχει θέμα με οτιδήποτε Δημόσιο εκτός από το Δημόσιο Ταμείο”

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη

πηγή: ΚLife.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ