Το Artifact είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μαθαίνει τα ενδιαφέροντά σας και σας φέρνει τα καλύτερα άρθρα που έχει να προσφέρει τo διαδίκτυο


 

Ο 39χρονος Kevin Systrom και ο 37χρονος Michel Krieger, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν κάτι νέο: μια εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων που ονομάζεται Artifact. Μια εφαρμογής που υπόσχεται «εξατομικευμένη ροή ειδήσεων», με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Στόχος των δύο αντρών είναι να αναπαραχθεί η επιτυχία του Instagram ως κοινωνικό δίκτυο, αλλά αρχικά το Artifact βασίζεται στην ιδέα στο χτίσιμο ενός απλού και χρήσιμου εργαλείου. Η εφαρμογή επικεντρώνεται σε μια ροή ειδήσεων εξατομικευμένη για το γούστο κάθε αναγνώστη. Οι χρήστες πρέπει να εισάγουν τουλάχιστον 10 κατηγορίες ειδήσεων που τους ενδιαφέρουν και τις δημοσιεύσεις που τους ενδιαφέρουν.

Στη συνέχεια, οι αλγόριθμοι παρακολουθούν τη συμπεριφορά των χρηστών και καθορίζουν ποια άρθρα θα τους εμφανίσουν. Η εφαρμογή ζητά από τους αναγνώστες να κάνουν κλικ σε τουλάχιστον 25 άρθρα σε διάστημα δύο εβδομάδων, ώστε να μπορεί να εξατομικεύσει τις προσφορές της, εμφανίζοντας την πρόοδό τους στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας. Στη συνέχεια, το Artifact θα ενσωματώσει κοινωνικά χαρακτηριστικά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συζητούν τι διαβάζουν με άλλους χρήστες. «Ας ελπίσουμε ότι θα εξελιχθεί σε ένα κοινωνικό δίκτυο», λέει ο Systrom.

Το Artifact θα χρειαστεί ωστόσο να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο και μια δελεαστική πρόταση για τους συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης, εάν η εφαρμογή συνεχίσει να επεκτείνεται. Οι Systrom και Krieger χρηματοδοτούν μόνοι τους το Artifact προς το παρόν ωστόσο η πρότερη ενασχόληση τους με τα social media θα κάνει πολλούς παράγοντες της βιομηχανίας της τεχνολογίας να δώσουν προσοχή.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ