Μετά την αποκάλυψη ότι μεγάλος αριθμός μαθητών δεν παρακολουθεί μαθήματα λόγω των αρνητών γονιών τους, επίκειται αυστηροποίηση της ποινής και μετατροπή του αδικήματος σε πλημμέλημα


 

H κ. Γιάννα Παναγοπούλου, ποινικολόγος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, αναφέρει ότι αν και μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν ποινικές κυρώσεις, οι εισαγγελείς μπορούσαν να ασκήσουν δίωξη για τον τρόπο άσκησης της γονικής επιμέλειας.

«Μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 υπήρχε χρηματικό πρόστιμο για τα πταίσματα. Μετά την κατάργηση αυτής της διάταξης υπήρχε ένα νομοθετικό κενό» δήλωσε η κ. Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δικηγόρος, πλέον η συμπεριφορά αυτή έχει γενικευθεί και υπάρχουν πολλοί γονείς αρνητές οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να τα κρατούν στο σπίτι.

Αυτοί οι γονείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

«Ο γονιός που είναι αρνητής και δεν στέλνει το παιδί στο σχολείο θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια και χρηματική ποινή. Θα κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια», ανέφερε η κ. Παναγοπούλου. Και όπως επισήμανε, η αλλαγή αυτή είναι επιβεβλημένη γιατί μέχρι τώρα υπήρχε ένα νομικό κενό.

«Δεν υπήρχε ένας μηχανισμός που να λειτουργεί και να προστατεύει τα παιδιά. Οι φορείς και οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να μεταβιβάζουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα για να παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη. Τώρα με τη θέσπιση αυτής της διάταξης αυστηροποιούνται τα πράγματα για να μην στερούν οι αρνητές γονείς στα παιδιά το δικαίωμα της γνώσης και της παιδείας».

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ