Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή


 

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη μη συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες -ίσως και πριν από το Πάσχα- αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου, που θα κρίνει το κοινοβουλευτικό μέλλον των Σπαρτιατών αλλά και τις αποφάσεις για τις 12 έδρες που κατέχουν.

Κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές τάχθηκαν με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ενώ χθες επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα καθυστερημένα αντανακλαστικά, αφού ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε πως «βεβαίως θα καταθέσουμε» σχετικό υπόμνημα «σήμερα κιόλας», ενώ είχε παρέλθει η προθεσμία.

Η σημερινή εξέλιξη του Αρείου Πάγου εκτιμάται ότι αποτελεί νομικό «οδηγό» και για την απόφαση του Εκλογοδικείου. Τώρα, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα σενάρια είναι δύο:

  1. να επαναληφθούν οι εκλογές στις περιφέρειες που εκλέχτηκαν οι βουλευτές των Σπαρτιατών
  2. να μοιραστούν αναλογικά οι έδρες στα υπόλοιπα κόμματα

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Απριλίου υπήρξε παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής Βασίλειου Στίγκα.

Έκτοτε, ανεξαρτητοποιήθηκαν από την ΚΟ τρεις βουλευτές και πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών αριθμεί επτά βουλευτές.

 

Πηγή: efsyn.gr

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ