Καθημερινές συνήθειες που σας βγάζουν εκτός προγράμματος, μπορούν να είναι καταστροφικές ή εμπόδιο στην εκπλήρωση του στόχου σας


 

Μια ισορροπημένη διατροφή, με υγιεινά σνακ και σωστούς συνδυασμούς είναι σίγουρα μια καλή συνήθεια και αποτελεσματικός τρόπος αδυνατίσματος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θα πρέπει να ελαττώσετε κάποιες κακές συνήθειες που σας οδηγούν σε αύξηση βάρους, κόλλημα των κιλών στην ζυγαριά ή ακόμα και σε κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

Οι συνήθειες που σαμποτάρουν την προσπάθεια σας και οι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι εξής:

1.Τρώτε γρήγορα

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και ο περιορισμένος χρόνος που έχουμε στην διάθεση μας προκαλούν συχνά τη συνήθεια να τρώμε γρήγορα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουμε το αίσθημα του κορεσμού και να θέλουμε να τρώμε υπερβολικά όλη την διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει για αυτό να αφιερώνουμε χρόνο, τουλάχιστον είκοσι λεπτά, για την κατανάλωση ενός γεύματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σωστή πέψη, η αυξημένη αίσθηση πληρότητας και ο έλεγχος στην υπερκατανάλωση τροφής.

2. Γεύμα τελευταίας στιγμής

Όταν δεν έχετε προετοιμάσει τα γεύματα σας έχετε περισσότερες πιθανότητες ανθυγιεινών επιλογών. Συνήθως αφήνετε το στομάχι να πεινάσει και όταν συμβεί αυτό ψάχνετε την εύκολη λύση. Αυτή δεν θα είναι άλλη από επεξεργασμένα σνακ του εμπορίου ή junk food. Εκτός από ότι δεν προσφέρουν οφέλη στην υγεία, αυτές οι επιλογές σας ωθούν στο να τρώτε παραπάνω ποσότητα από αυτή που χρειάζεστε με αποτέλεσμα να βγαίνετε εκτός προγράμματος και να λαμβάνετε παραπάνω θερμίδες.

Μπορείτε ωστόσο, να έχετε ετοιμάσει τα γεύματα και τα σνακ που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα και να φροντίσετε να τα έχετε μαζί σας. Με αυτό τον τρόπο θα τρέφεστε υγιεινά, δεν θα χαλάτε το πρόγραμμα σας και θα εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα.

3.Ξεχνάτε να φάτε

Μια ακόμη λάθος νοοτροπία είναι ότι ξεχνάτε να φάτε, λόγω του φορτωμένου προγράμματος εργασίας, του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου και πολλές φορές σκεπτόμενοι ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα πάρετε επιπλέον θερμίδες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα συχνά γεύματα μειώνουν την αίσθηση της πείνας και την υπερκατανάλωση τροφής. Οπότε είναι ιδανικό να τρώτε κάθε 3-4 ώρες, ισορροπημένα γεύματα ή να κάνετε με τη βοήθεια ενός ειδικού, διαλειμματική νηστεία η οποία  έχει μεγάλο διάστημα μεταξύ των γευμάτων, αλλά θα καταναλώνετε όση ποσότητα χρειάζεται ο οργανισμός σας για να αισθάνεται πλήρης.

 

Απόστολος Α. Χρονόπουλος | Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αποστόλου Παύλου 53A & Αδειμάντου | 27410 81915

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ