«Αμέσως επέδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα αλλά και τις 2 επαγγελματικές μου ταυτότητες» τονίζει ο φωτορεπόρτερ.


 

Στο άθλιο ψέμα που επιστράτευσε σήμερα στο press room ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Oικονόμου ότι ο Νίκος Πηλός ο οποίος προσήχθη την Τρίτη στα Προσφυγικά, της Λ. Αλεξάνδρας δεν επέδειξε την επαγγελματική του ταυτότητα, απαντά ο φωτορεπόρτερ.

Στη δήλωσή του, ο Νίκος Πηλός χαρακτηρίζει «εσφαλμένες» τις πληροφορίες που διαθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ζήτημα αυτό, διαψεύδοντας όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση των συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου, ότι «δεν επέδειξε την ταυτότητά του».

Ο φωτορεπόρτερ υποστηρίζει πως όσα ισχυρίζεται, είναι καταγεγραμμένα και στην οικειοθελή κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Πηλού:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, την 24-11-2022, ανέφερε ότι η προσαγωγή και παραμονή μου επί 8 και πλέον ώρες στη Γ.Α.Δ.Α. οφείλεται δήθεν στο ότι «δεν επέδειξα την ταυτότητά μου».

Πιθανότατα, ο κ. Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες, αφού, τόσο κατά την αρχική «δέσμευσή» μου όσο και κατά την προσαγωγή μου στη Γ.Α.Δ.Α., αμέσως επέδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα αλλά και τις 2 επαγγελματικές μου ταυτότητες της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας που είναι σε ισχύ.

Άλλωστε, το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στην κατάθεση (έκθεση εξέτασης κατηγορουμένου) που οικειοθελώς έδωσα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στην οποία καταχωρούνται τα πλήρη στοιχεία του δελτίου αστυνομικής μου ταυτότητας, καθώς και το επάγγελμά μου (φωτοειδησεογράφος) το οποίο εδώ και 35 χρόνια ασκώ, τηρώντας τους κανόνες που το διέπουν.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ