Πανελλήνια καμπάνια για την ισότητα στον γάμο με συλλογή υπογραφών πραγματοποιεί το ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus, προωθώντας το πάγιο αίτημα της κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία


 

«Φώναξε και εσύ μαζί μας “Πες το ναι!”, γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική» είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας που έχει ως κεντρικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το αίτημα για ισότητα στο δικαίωμα στον γάμο στην Ελλάδα για τα oμόφυλα ζευγάρια, μέσα από την άμβλυνση ή/και άρση των στερεοτύπων, του στίγματος και της ομoφoβίας. Ο νόμος δεν επιτρέπει τη σύναψη πολιτικού γάμου από oμόφυλα ζευγάρια, εντούτοις δεν είναι δυνατή η από κοινού τεκνoθεσία ή και αναγνώριση οικογενειακών δεσμών. Αυτήν την ανισότητα καλείται να αναδείξει η καμπάνια και να ευαισθητοποιήσει την ευρύτερη κοινότητα πάνω στο ζήτημα.

Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της καμπάνιας που έγινε την περασμένη εβδομάδα, προβλήθηκε το παρακάτω βίντεο, που δημιουργήθηκε με τη συμβολή του σεναριογράφου Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη.

 

Ο εκδότης του Antivirus, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, μίλησε στην εκδήλωση για τις διακρίσεις που βιώνουν τα ΛOΑTΚΙ+ άτομα στη χώρα μας, τονίζοντας πως η ψήφιση της ισότητας στον γάμο θα διορθώσει μία μεγάλη αδικία και θα βάλει τέλος σε μία σοβαρή καταπάτηση σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως σημειώνει το περιοδικό, «ήταν τον Απρίλιο του 2001 όταν η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. Εικοσιένα χρόνια μετά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δικαίωμα αυτό είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛOΑΤΚΙ+ άτομα εξασφαλίζοντας φυσικά και το δικαίωμα στην παιδοθεσία. Στις χώρες αυτές δεν ανήκει, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις (ΛOΑΤΚΙ+) οικογένειές μας, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΛOΑΤΚΙ+ κοινότητας ως πολίτες β’ κατηγορίας».

Μάθε περισσότερα και ψήφισε εδώ.

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ