Μια μοναδική γευστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι λάτρεις του κρασιού  σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους


 

Η δράση “Ανοιχτές Πόρτες” αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Στόχος της είναι η διοργάνωση «γεγονότων» με επίκεντρο το κρασί από κάθε επισκέψιμο οινοποιείο, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για τη γνωριμία των καταναλωτών με τους οινοπαραγωγούς.

Το Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 28-29 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Προγραμματίστε την δική σας απόδραση και μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Τα επισκέψιμα οινοποιεία, μέλη της ΕΝΟΑΠ, στην Πελοπόννησο που θα συμμετέχουν στις Ανοιχτές Πόρτες 2022, στις 28 και 29 Μαΐου:

Νομός Κορινθίας
1. Gaia Wines
2. Οινοποιείο Μπαραφάκας
3. Κτήμα Νέμειον
4. Κτήμα Γκόφα
5. Κτήμα Μπαϊρακτάρη
6. Κτήμα Γκιούλη
7. Κτήμα Παπαϊωάννου
8. Κτήμα Παλυβού
9. Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας

Νομός Αργολίδας
1.Οινοποιία Παπαντώνη

Νομός Αρκαδίας
1. Κτήμα Τσέλεπου
2. Οινοποιείο Τρουπή
3. Κτήμα Σπυρόπουλος (Σάββατο 9:00- 15:00, Κυριακή 11:00-15:00)

Νομός Αχαϊας
1. Αχαιών οινοποιία
2. Achaia Clauss (29/5/2022)
3. Cavino
4. Ρούβαλης

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ