Παρά το ορατό ενδεχόμενο για επιστροφή σε σκληρότερο καθεστώς καραντίνας τύπου Μαρτίου, η κυβέρνηση κάνει σοβαρές σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα.


Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Μιχάλης Σταμπουλίδης, δήλωσε πως το λιανεμπόριο είναι έτοιμο να λειτουργήσει με τις μεθόδους του click away και click in shop, ενώ το άνοιγμα θα γίνει οριζόντια, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει και τα εμπορικά κέντρα.

Επανεκκίνηση του λιανεμπορίου λοιπόν μέσω click away και click in shop, στα πλάνα της κυβέρνησης, όταν όμως δώσουν το «πράσινο φως» οι λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μιχάλης Σταμπουλίδης. Το άνοιγμα δε, του λιανεμπορίου θα γίνει με οριζόντιο τρόπο πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα εμπορικά κέντρα θα υποδεχτούν και πάλι πελατεία. Απαραίτητη  θα είναι η αποστολή αριθμού «2» στο 13033 πριν από κάθε αγορά.


Στο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται:

  • Άνοιγμα του συνόλου των μαγαζιών με τη μέθοδο του click away, όπως ίσχυε και την περίοδο πριν τις γιορτές ώστε να διεκπεραιωθούν και οι παραγγελίες, οι οποίες έχουν ήδη γίνει.
  • Άνοιγμα και με φυσική παρουσία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, αλλά και των κοσμηματοπωλείων με την εφαρμογή της μεθόδου click in shop και με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας.

    Την ώρα που τα στελέχη της κυβέρνησης επιχειρούν να επιτρέψουν έστω και με αυτόν τον τρόπο την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου οι ειδικοί προειδοποιούν για επερχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας, με το ενδεχόμενο για ανάγκη σκληρότερων μέτρων όπως του περασμένου Μαρτίου να είναι πολύ πιθανό.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ