Τα μέτρα για την ενίσχυση της αναδοχής ανέλυσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


 

«Το 2021, επικεντρωνόμαστε στην αναδοχή και την ενισχύουμε με τρία ειδικά και κρίσιμα μέτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι στόχος είναι να βρεθεί «Μια Οικογένεια για Κάθε Παιδί».

Στο πλαίσιο αυτό, οι ανάδοχοι γονείς θα ενισχύονται με τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης – αυτόματα και ψηφιακά – μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας anynet.gr.  Η πρώτη χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου, ενώ το επίδομα ξεκινά από 325 ευρώ για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και φτάνει έως και 1.200 ευρώ για τα παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, η κα. Μιχαηλίδου πρόσθεσε ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο, με το οποίο θα διευρυνθεί το ηλικιακό όριο για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι, ξεκινώντας πλέον  από τα 25 έως και φτάνοντας ως τα 75 έτη.

Έτσι πολλαπλασιάζονται οι δυνητικοί ανάδοχοι γονείς, αλλά το σημαντικότερο,  προσφέρονται πολλές περισσότερες ευκαιρίες υιοθεσίας προς όφελος των ίδιων των παιδιών.

Η διαφορά ηλικίας που προβλέπεται ανάμεσα στο παιδί και τον ανάδοχο γονέα είναι 60 έτη. Δηλαδή ένας υποψήφιος 70 ετών, εφόσον περάσει με επιτυχία την κοινωνική έρευνα, μπορεί να γίνει ανάδοχος σε ένα παιδί 10 ετών και πάνω.

Ως τώρα, οι υποψήφιοι έπρεπε να περιμένουν πάνω από 4 χρόνια, για να γίνουν γονείς. Πλέον, μέσω της πλατφόρμας anynet.gr, εξασφαλίζεται ταχύτητα και διαφάνεια τόσο για τις υιοθεσίες όσο και για τις αναδοχές, ενώ το διάστημα από την υποβολή του αιτήματος έως και την ένταξή των υποψηφίων στην διαδικασία της ηλεκτρονικής σύνδεσης για την αναδοχή δεν υπερβαίνει τους 8 μήνες και για την υιοθεσία το ένα έτος.

Η υφυπουργός επεσήμανε την αναγκαιότητα να στραφούν οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς, σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας καθώς δεκάδες παιδιά από 6 έως 12 χρονών αναζητούν μία οικογένεια.

Τέλος, ανέφερε, πως δημιουργείται το paidi.gov.gr, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του κράτους που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο κάθε παιδί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ