Μία επένδυση που αφορά στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία και την Πελοπόννησο ευρύτερα.


 

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 10,8 εκατομμύρια €, από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να αξιοποιήσουν την γνώση και την εμπειρία τους ακόμα περισσότερο.
 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παράλληλα χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 4,3 εκατομμύρια € για κτιριακές υποδομές όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά

Σήμερα (4\1\23) υπογράφηκε η Σύμβαση μεταξύ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου. Παρόντες στην εκδήλωση ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ κ. Σπύρος Βασιλάκος, οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κ.κ Αθηνά Κόρκα, Τάσος Γκιολής και Χάρης Βυτινιώτης, ο Δήμαρχος Συκιωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, η σύμβουλος του Πρωθυπουργού κα Μαριλένα Σούκουλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Οικονόμου.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ