Συνεχίζεται σε όλους τους Δήμους της Κορινθίας, η εκστρατεία αλληλεγγύης για τον τουρκικό και συριακό λαό


 

Στη δομή προσφύγων της Κορίνθου βρέθηκε η συλλογικότητα “Αλληλεγγύη για όλους” και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας με τον βουλευτή Κορινθίας , Γιώργο Ψυχογιό. Στα πλαίσια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή και συζήτηση για όλα τα ζητήματα λειτουργίας της δομής καθώς και συζήτηση με τους εργαζόμενους/ες για τις ανάγκες του πεδίου και την εργασιακή ανασφάλεια πολλών εξ’ αυτών. Μοιράστηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους διαμένοντες και τις οικογένειές τους, και ακολούθησε διάλογος με τους πρόσφυγες. Μαζί και ο Padou, που ο αγώνας του και όλων όσοι βοήθησαν, δικαιώθηκε και ο ίδιος συνεχίζει τα όνειρά του για ένα καλύτερο αύριο.

Επόμενη στάση, η δομή αλληλεγγύης και προσφοράς Ξυλοκάστρου. Tρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για τις ευάλωτες οικογένειες του Δήμου που εδώ και χρόνια στηρίζει το Σωματείο κάνοντας παράλληλα πολλές άλλες δράσεις αλληλεγγύης, όπου και όποτε υπάρχει ανάγκη.

 

Η «αλληλεγγύη για όλους» είναι μια συλλογικότητα που επιδιώκει να διευκολύνει την επικοινωνία του γαλαξία δικτύων και δομών έμπρακτης αλληλεγγύης που δρουν σε όλη τη Ελλάδα, μέσω της καταγραφής κατά περιοχή και θέμα όλων των δικτύων και των δομών έμπρακτης αλληλεγγύης.
Η «αλληλεγγύη για όλους» έχει στόχο να ενισχύσει όλα τα υπάρχοντα εγχειρήματα με κάθε δυνατό τρόπο (εφοδιασμό με υλικά και ανθρώπους, οικονομική στήριξη, αλληλοκάλυψη αναγκών κ.α.).
Η «αλληλεγγύη για όλους» έχει όραμα να διαδώσει την πολιτική αντίληψη ότι όσοι πληττόμαστε από την κρίση/επίθεση πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Η «αλληλεγγύη για όλους» φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμα λιθαράκι στον αγώνα για μια ζωή χωρίς μνημόνια, φτώχεια, εκμετάλλευση, φασισμό και ρατσισμό, για τη δημιουργία μιας ριζοσπαστικής και αποτελεσματικής κοινωνικής αντιπολίτευσης.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ